Bereid je voor op HYROX

Race Dag

Race Dag

Hyrox is gemaakt als de fitnessrace voor iedereen, maar laten we niet vergeten dat het nog steeds een fitnessrace is die training en voorbereiding vereist, zowel qua kracht als qua uithoudingsvermogen. 8 x 1 km hardlopen en 8 functionele work-outs! De ultieme uitdaging van je lichaam met natuurlijke lichaamsbewegingen die maximaal worden getest. Samen met Mintra Tilly, de HYROX race director, bieden wij jou tips & tricks om je optimaal voor te bereiden.

50% is rennen

Sommigen vinden het geweldig, anderen denken er liever niet aan! Een Hyrox race bestaat uit 8 kilometer hardlopen, opgedeeld in 8 keer 1 kilometer. Zorg er dus voor dat je aan het hardlopen gewend raakt en bouw je cardio op, want je bent gemiddeld 90 minuten aan het racen. Het is ook belangrijk om het hardlopen te ervaren na het trainen van de benen en armen, dus wissel die Race ervaring thuis of in de sportschool af. Heb je je ooit afgevraagd hoe je rent nadat je een slee van 125 kg 50 meter lang hebt geduwd? Hiervoor is het noodzakelijk om je work-outs zoveel mogelijk af te wisselen zodat je meer plezier gaat beleven aan het hardlopen.

Leer de bewegingsnormen

Het is belangrijk om vertrouwd te raken met de bewegingsnormen van Hyrox, zodat jij de oefeningen op de juiste manier uitvoert en slechte bewegingen en mogelijke blessures vermijdt. Experimenteer in de sportschool, met je gecertificeerde Hyrox Coach, met verschillende technieken die kunnen worden toegepast en vind de techniek die het beste bij je past.

Begin niet te snel

We zien het keer op keer! Mensen die hun persoonlijk record lopen tijdens de eerste kilometer en hard door de SkiErg gaan. Wie niet? De energie, de opwinding in de zaal, de muziek, vrienden en familie die je aanmoedigen. Het is echter een evenement gebaseerd op uithoudingsvermogen en kan worden vergeleken met een halve marathon of een olympische afstandstriatlon. Dus temporiseer jezelf, vind je ritme, controleer je hartslag en je zult op je best presteren.

Rust, eet en hydrateer

Vergeet tijdens je trainingsperioden, in aanloop naar het evenement en op de evenement dag, niet te rusten, te eten en gehydrateerd te blijven. Specifiek op de evenement dag arriveer je misschien een paar uur voor je starttijd om je vrienden aan te moedigen, word je opgezogen van de opwinding van het evenement en voordat je het weet, is het tijd om op te warmen en naar de startzone te gaan. Zorg dus dat je voldoende water drinkt, je niet te veel energie verbruikt zodat je fris en ready to go in de Start Zone aankomt.

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner