The Sport

Our Sport is Hyrox

Our Sport is Hyrox

Hyrox is een wereldwijde fitnessrace voor iedereen. Deelnemers van over de hele wereld strijden in exact hetzelfde format. De race begint met een run van 1 km, gevolgd door 1 functionele beweging, die 8 keer wordt herhaald. Dit vindt plaats in grote overdekte locaties waardoor een unieke stadionachtige sfeer ontstaat voor alle deelnemers.

De Fitness Race

52% van de sportschoolleden beschouwd fitness als hun primaire sport. Fitness is de grootste sport ter wereld en Hyrox is het eerste ”mass participation event” dat dagelijkse sportschoolbezoekers hun eigen race geeft om voor te trainen. Hyrox verkleint hiermee het gat met traditionele duursportevenementen. Door de manier waarop de functionele oefeningen zijn ingericht is er een race gecreëerd die voor elk lichaam geschikt is.

Vind jouw level

HYROX is toegankelijk voor iedereen en bestaat ongeacht het fitnessniveau uit 4 verschillende race divisies:

Open

Zet in deze divisie je eerste HYROX persoonlijk record. Een uitdagende maar zeker haalbare race voor ieder individu.

Pro

Voor de ervaren racer waarbij er zwaardere gewichten gehanteerd worden.

Doubles

Zoek een partner en ga de uitdaging aan als een paar. Je rent allebei de 8 km, maar verdeeld de functionele oefeningen onder elkaar.

Relay

Kom samen met jouw unieke viertal naar HYROX, bestaande uit vrienden, familie of collega’s, en race de estafette waarbij elk lid van het team 2 keer 1 km rent en 2 functionele oefeningen doet.

Global Results & Rankings

Alle deelnemers dragen een timingchip en ontvangen officiële eindtijden. Deze resultaten zijn te vergelijken via de wereldwijde HYROX ranglijst voor alle evenementen, divisies en leeftijdsgroepen. Met een gedetailleerd rapport na de race ontvang je al je tussentijden waardoor je de volgende keer effectiever kunt racen.

Oprichters

HYROX is bedacht door Christian Toetzke, een van de meest ervaren en succesvolle organisatoren van race-evenementen ter wereld. Samen met 3x Olympisch medaillewinnaar en wereldkampioen, Moritz Furste, heeft Hyrox wereldwijd een opmerkelijke groei doorgemaakt. In Europa en de VS zijn op sommige evenementen meer dan 4.000 deelnemers en 10.000 toeschouwers. Wat HYROX de grootste indoor fitnessrace voor massale deelname wereldwijd maakt.

Hyrox in de media

Ben je geïnteresseerd om meer te weten te komen over het HYROX-verhaal? Bekijk onze Las Vegas World Championship-documentaire, exclusief uitgezonden op ESPN. Deze is nu ook beschikbaar op YouTube via de onderstaande link.

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner