FAQ

HYROX is de fitnessrace voor iedereen. Ben je ouder dan 16 jaar en wil je de uitdaging aangaan, dan ben je van harte welkom bij HYROX. Met Pro-, Open-, Dubbel- en Relay/Estafette-divisies is er voor iedereen een race. Er zijn geen maximale tijdslimieten of kwalificaties nodig. Wist je dat onze oudste deelnemer 73 jaar oud is en nog steeds fit is.

HYROX groeit snel over de hele wereld en er worden voortdurend nieuwe landen en steden aan de kalender toegevoegd. De HYROX evenementen worden normaal gesproken georganiseerd in grote overdekte expo-locaties om ervoor te zorgen dat we zoveel mogelijk atleten kunnen ontvangen. Met meer dan 12.000 m2 fitnessruimte is HYROX ’s wereld grootste indoor fitness race. In Nederland zijn we momenteel in Amsterdam, Maastricht en Rotterdam actief.

Om je te kwalificeren voor de HYROX Wereldkampioenschappen, moet je deelnemen aan een van onze 45 races. Afhankelijk van je divisie en leeftijdsgroep wordt er bij elke race een bepaald aantal kwalificaties slots toegekend. Als jij een van deze geweldige atleten bent, ontvang je een uitnodiging en heb je 48 uur om je plek te claimen. Anders wordt deze toegewezen aan de volgende deelnemer. Houd er rekening mee dat er geen kwalificatieplekken zijn voor de HYROX Relay/Estafette.

Er zijn 11 leeftijdsgroepen binnen de individuele divisies, 5 leeftijdsgroepen binnen de dubbeldivisie en 2 voor de Relay/Estafette. De leeftijdsgroepen zijn als volgt onderverdeeld:

Individuele competitie

 1. 16-24
 2. 25-29
 3. 30-34
 4. 35-39
 5. 40-44
 6. 45-49
 7. 50-55
 8. 55-59
 9. 60-64
 10. 65-69 (Dit is de oudste leeftijdsgroep voor de profs)
 11. 70+

Dubbelcompetitie

 1. 16-29
 2. 30-39
 3. 40-49
 4. 50-59
 5. 60-70+

Relay/Estafette

 1. 16-39
 2. 40+

Je starttijd wordt 3 dagen voorafgaand aan het evenement naar je gemaild, houd dit dus in de gaten. De volgorde per divisie wordt (onder voorbehoud) 2 weken voor het evenement gecommuniceerd.

Je ontvangt ook de Athlete Guide met alle officiële en praktische informatie die je nodig hebt. Elke divisie heeft zijn eigen starttijden. De tijdvakken voor de divisies worden eerder gecommuniceerd zodat je een indicatie hebt van je starttijd. Het wordt aanbevolen om 90 minuten voor je starttijd aanwezig te zijn om voldoende tijd te hebben om je in te schrijven en op te warmen.

HYROX is een officiële sport met wereldwijde ranglijsten en resultaten. Klik op de onderstaande links om de wedstrijdreglementen voor de verschillende divisies te bekijken.

 • HYROX Individueel Rulebook
 • HYROX Doubles Rulebook
 • HYROX Relay/Estafette- Rulebook

Omdat HYROX een race voor iedereen is, hebben we geprobeerd de oefeningen zo
toegankelijk mogelijk te maken.

Dit is afhankelijk van jouw fitnessniveau. De gemiddelde HYROX finishtijd in 21/22 was 1 uur en 32 minuten, maar de race heeft geen tijdlimiet. Zo waren er finishers die er 3 uur over deden, terwijl Hunter Mcintyre en Lauren Weeks het HYROX-wereldrecord in respectievelijk 55 en 63 minuten vestigden.

Onder het kopje ’trainen’ op de website vind je alle benodigde informatie. Of je nu thuis wilt trainen, bij een lokale HYROX Partner Gym of via een digitale fitness-app, er zijn verschillende manieren om jezelf klaar te maken voor een HYROX. Ook is het interessant dat we samenwerken met de Universiteit van Hamburg en daar de verhouding kracht tegenover uithoudingsvermogen van training en competitie onderzoeken. De resultaten tot nu toe laten zien dat het perfect in balans is.

De atleet heeft de mogelijkheid tot de deadline van 2 weken voor het evenement (“Cut-off Date”), de deelname, de evenementlocatie binnen Nederland in het seizoen, het geregistreerde wedstrijdtype – singles/doubles /estafette – of de divisie (HYROX Women – HYROX Pro Women / HYROX Men – HYROX Pro Men of HYROX Doubles: Men/Women/Mixed) op de rekening op nl.hyrox.com tegen betaling van €15,- administratiekosten per verwerking en eventuele andere kosten als volgt:

Eenmalige inschrijving: overige deelnemers; andere locatie; andere enkele divisie; andere enkele divisie en plaatsvervangende deelnemers (2 verwerkingen); ander soort wedstrijd (plus het verschil tussen het inschrijfgeld voor enkel en dubbel (inschrijven voor dubbel kan alleen via Klantenservice nederland@hyrox.com).

Dubbelinschrijving: overige deelnemers; andere locatie; ander type competitie (andere dubbel); een wijziging naar de enkelvoudige indeling kan alleen via Klantenservice nederland@hyrox.com (terugbetaling van het teveel betaalde bedrag tussen dubbel en enkelvoudig inschrijfgeld is niet mogelijk).

Estafette inschrijving: overige deelnemers; andere locatie, andere indeling (het is niet mogelijk om opnieuw in te schrijven voor een ander type competitie, bijvoorbeeld de estafette verdelen in 2 dubbels of 4 enkels)

(2) Alle verwerkingskosten en alle andere kosten die kunnen ontstaan, zijn inclusief de wettelijke omzetbelasting en servicekosten.

(3) Als de inschrijving voor het evenement plaatsvindt via de seizoenspas, met een startplaatsvoucher of een in het kader van een wedstrijd ontvangen voucher, is de overdracht van deelname aan een andere persoon uitgesloten. Voor wijzigingen aan de afdeling of de evenementen locatie gelden de onder lid (1) genoemde voorschriften. De verwerkingskosten moeten extra worden betaald.

Stuur een e-mail naar nederland@hyrox.com met jouw verzoek voor Nederlandse evenementen.

Lees meer in de algemene voorwaarden.

Toeschouwers zijn absoluut welkom en niets is leuker dan racen voor je vrienden en familie. Toeschouwerstickets kunnen online worden gekocht.

Ons HYROX-klantenserviceteam staat altijd klaar om je te helpen en al jouw vragen te beantwoorden via het contactformulier. Wij streven ernaar om op jouw vragen binnen maximaal 2 werkdagen te reageren.

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner